Inspiration - hvad skal jeg læse?

Nina Bres 1

Bogskab på NINA BRES

Herunder finder du links til sider om skønlitteratur

Litteratursiden er ”for alle, der vil inspireres til gode læseoplevelser, diskutere litteratur og blande sig i den litterære debat”. På litteratursiden finder man forfatteroversigter, anmeldelser, spændende lister til inspiration (f.eks. Bloody London og Nordic Noir) og meget mere. Litteratursiden har et spændende nyhedsbrev hvor der bliver gjort opmærksom på de nyeste artikler og anmeldelser på siden. Man kan også oprette en brugerprofil og deltage i debatten.

Forfatterweb Her findes portrætter af forfattere og deres bøger. Siden kræver password for at få fuld adgang, hvilket man kan få via sit lokale folkebiblioteks hjemmeside. Adgangskoder styres og udleveres af biblioteket. Man kan også tilmelde sig Forfatterwebs nyhedsbrev.

Romansiden Her findes oversigter over forfattere, genrer og serier samt en geografisk indgang. Man finder også artikler og anmeldelser

SMSpress Forlaget SMSpress udgiver SMS-noveller, SMS-romaner, digte, real time-fortællinger og andet SMS-litteratur til mobilen, skrevet anerkendte forfattere, der har skrevet specifikt til mediet. Hvis ens folkebibliotek er tilmeldt tjenesten, er det muligt også at låne en sms-udgivelse.

Husk også forfatternes egne hjemmesider.

Krimi – Spænding

Krimier i rækkefølge. På Frederiksberg Kommunes Bibliotekers hjemmeside findes denne oversigt over kriminalromaner i rækkefølge. Siden er meget nyttig hvis man gerne vil se hvad en forfatter har skrevet i en bestemt serie, og i hvilken rækkefølge bøgerne er udgivet. Der er ofte også link til forfatternes egne hjemmesider og til siden ”Hovedpersoner i krimier” som ligger under Krimisiden (se herunder).

Krimisiden. er en søsterside til Romansiden. Her findes oversigter over forfattere, genrer og serier samt en geografisk indgang. Man finder også artikler og anmeldelser, og hvis man bedre kan huske en hovedperson er der også hjælp at hente her.

KrimiWiki. Online-leksikon over krimilitteratur og forfattere udgivet på dansk startet af Horsens Kommunes Biblioteker. Man kan selv bidrage til leksikonet ved at registrere sig som bruger.

Krimifan - for alle der elsker krimier. Her kan man læse alt om de nyeste, bedste og mest interessante krimier på dansk

Det danske kriminalakademi - formål: at fremme god kriminallitteratur. Medlemmer er krimiforfattere, samt personer, der offentligt har skrevet om kriminallitteratur. På siden er der links til gode krimisider og anmeldelser. Akademiet uddeler hvert år den danske krimipris Palle Rosenkrantzprisen for årets bedste krimi udgivet på dansk og Harald Mogensenprisen for året bedste danske krimi.

Populære forfattere på Søfartens Bibliotek: 

Jussi Adler-Olsen
Elsebeth Egholm
Carsten Jensen
Stephen King, læs også artiklen om blogger, Jette S.F. Holsts fem yndlings-King-bøger
Jo Nesbø - 20 år med Harry Hole. Hæfte om Jo Nesbø og Harry Hole i anledning af af udgivelsen af Jo Nesbøs 11. Harry Hole-bog, Tørst. 
Ian Rankin

Science Fiction - Gys

Scifisiden er en søsterside til Krimisiden og opbygget som denne, med indgange som: forfattere, genrer, serier, hovedpersoner, geografisk indgang, omtaler og artikler.

Gyseren - indeholder alt, hvad der er værd at vide om gysere: "Hvad er en gyser?", Gys og eventyr, Anmeldelser og en særskilt side om Stephen King.

Podcasts om bøger

Skønlitteratur på P1 - det ugentlige litteraturprogram på DR's P1. Der er ikke så mange krimier, men programmet giver god inspiration til at læse noget andet. Der er nyheder, baggrund, interviews og reportager fra litteraturens verden.

Bogfolk - Politikens podcast om bøger. Bogfolk kommer vidt omkring, programmet indeholder anmeldelser, forfattersamtaler, diskussioner om litteratur m.m.

Månedens bog - optagelser fra de månedlige fokusarrangementer på Københavns Hovedbibliotek, hvor kendte danske forfattere fortæller om deres aktuelle bog og deres forfatterskab.

Genrer

Domestic noir - artikel fra Politikens Nyhedsbrev, maj 2016. Domestic noir - hvad er det for en genre?

Horror - artikel på Litteratursiden.dk om horror.